OM OSS

Vi lever i en tid där information finns i överflöd. En person som har osunda matvanor har det sällan på grund av kunskapsbrist. Snarare beror det på ointresse, motivationsbrist eller svårighet i att prioritera sig själv. 

Vi på egofood har en stor passion för det som driver människor att göra en livsstilsförändring. Vi vet att det kan vara svårt. Vi fastnar inte på molekylnivå eller vid hurtfriska tillrop (nåväl, kan hända ibland) utan vårt mål är att inspirera till att komma framåt och hitta ett sätt att äta som håller på lång sikt.

Vi som jobbar på egofood har förutom vår nutritionsexamen en gedigen erfarenhet av beteendeförankrad coaching. 


Kostrådgivning räknas som friskvård och friskvårdspengen kan således användas vid personlig kostrådgivning.


VI SOM JOBBAR PÅ EGOFOOD 

Alexandra Petersson - Nutritionist
Utbildad Nutritionist (BSc/kandidatexemen) i London och certifierad i Stahremetoden, KBT-inriktad överviktsbehandling. Studerat Kost & Idrott vid Umeå Universitet. Femton års arbetslivserfarenhet.

Flitigt anlitad föreläsare på företag främst i Stockholm men även övriga Sverige. Under fyra år kostredaktör och skribent för svenska Women's Health. Undervisar i näringslära på
Sverigehälsan och Hagabergs Folkhögskola. Mottagning på Quality Care.

Alexandra jobbade och höll föredrag tillsammans med Prins Daniel under flera år via träningsanläggningarna Balance och Master Training. Under tre år arbetade hon i London på en läkarklinik och gym samt har satt ihop en hälsomeny under två säsonger på Gordon Ramsay's restaurang Boxwood Café.

Passion för: matlagning

I NÄRA SAMARBETE MED

Dr Lars-Göran Kjellin
Specialist i allmänmedicin & företagshälsovård

Som läkare till yrket men även som företagsledare och entreprenör arbetar Lars-Göran i huvudsak med hälsofrågor för chefer, företagsledare och nyckelpersoner i företag och organisationer bl.a. i ett specifikt hälsokoncept, Executive Care. Det handlar framför allt om stressproblematik och levnadsvanor och strategiskt hälsoarbete.

Lars-Göran är grundare till
Quality Care AB

Passion för: entreprenörskap, resor och äventyr
 

Karin Magnusson - Dietist & KBT-terapeut
Legitimerad dietist (med mag.), utbildad i kognitiv beteendeterapi (kbt), instruktör i mindfulness och gruppträning, samt journalist.

Har i många år jobbat med idrottsnutrition genom att vara kostrådgivare åt idrottare, både på bredd- och elitnivå. Främst inom fotboll, men även ishockey, handboll, ridning, golf, basket, längdskidåkning och friidrott.

Undervisar i näringslära på Väddö och Bosön Folkhögskola. Kostexpert på
Topphälsa och Salt Communication. Mottagning på Södermalms Kiropraktor & Rehabklinik.

Karin är även författare till boken Mat för unga idrottare. 

Passion för: yoga